Acasă STIRI MYANMAR: ZECI DE MORȚI DUPĂ CE UN FERIBOT S-A SCUFUNDAT

MYANMAR: ZECI DE MORȚI DUPĂ CE UN FERIBOT S-A SCUFUNDAT

296
0
Sursă poză: The Weather Network

Echipele de salavare au descoperit zeci de  cadavre și se așteaptă să găsească mai multe după ce un feribot plin cu profesori, studenți și muncitori s-a răsturnat în centrul Myanmar-ului.

154 de persoane au fost salvate după accidentul care s-a petrecut sâmbătă dimineață la aproximativ 72 de kilometri la nord de orașul Monywa, și se așteaptă ca numărul morților să ajungă la 100.

“Până acum am găsit 14 cadavre în râu, dar nu credem că acesta va fi bilanțul final.  Pe feribot erau 70-80 de student, 30 de profesori, precum și medici.”, au declarat autoritățile locale în dimineața zilei de luni.

Acest tip de accident este unul comun în Myanmar, având în vedere că majoritatea populației trăiește de-a lungul sistemelor fluviale, iar feriboturile sunt prost întreținute și deseori supraaglomerate.

Hnin Lei-Yee, supraviețuitoare a accidentului, călătorea împreună cu soțul și fiica în vârstă de un an. Copilul ei a fost ucis, iar soțul este de negăsit.

“S-a întâmplat foarte repede. Fereastra era deschisă, așa că am avut o șansă de a ieși din barcă. Eu nu știu să înot, așa că a trebuit să ma prind de primul lucru care plutea. În cele din urmă o barcă de salvare a venit să ne colecteze. A doua zi, de dimineață, am auzit că este un copil decedat în spital, iar când m-am dus acolo am aflat că era fiica mea.”, a declarat aceasta plângând.

Numărul morților a crescut la 32 de la primele declarații ale autorităților din Myanmar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here