Acasă STIRI NAVIGATORI: STRESUL POST-TRAUMATIC SUBIECTUL UNUI NOU GHID

NAVIGATORI: STRESUL POST-TRAUMATIC SUBIECTUL UNUI NOU GHID

1820
0
Sursă poză: Marine Insight

“Mediile maritime pot fi traumatice. Majoritatea persoanelor care sunt expuse la incidente traumatice fac faţă cu bine, desi mulţi vor experimenta o suferinţă de scurtă durată. O minoritate, însă, va dezvolta tulburări de stres post-traumatic (PTSD). Până nu demult, nu a existat nicio orientare specifică care arată modul în care organizaţiile maritime pot ajuta personalul să se pregătească şi să rămână optimist după expunerea la evenimente traumatice.”, este doar un paragraf din cartea Gestionarea stresului post-traumatic – Ghid pentru organizaţiile maritime (Managing Traumatic Stress- Guidance for Maritime Organisations)

Publicaţia îşi propune să ofere orientări la nivel superior pentru a ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii mintale a navigatorilor, oferind educaţie şi abordări bazate pe dovezi concepute special pentru industria maritimă.

“O mai bună susţinere a sănătăţii mintale pentru sectorul maritim nu numai că oferă beneficii morale, dar există şi beneficii juridice şi financiare pentru organizaţiile care se concentrează pe sprijinirea navigatorilor”, a declarat autorul Neil Greenberg, profesor în Apărarea Sănătăţii Mintale de la colegiul Kings din Londra.

Publicată de Institutul Nautic în parteneriat cu Drepturile Omului pe Mare, cartea explică tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) şi oferă direcţie cu privire la modul în care aceasta poate fi abordată în mediul maritim pentru echipaje, precum şi în educarea managerilor comerciali.

Acum, să vorbim de PTSD, tulburare de care oricine poate suferi după ce trece printr-un eveniment traumatic, inclusiv navigatorii. Stresul post-traumatic este o tulburare de anxietate cauzată de evenimente foarte stresante, înfricoşătoare sau dureroase. Cel care suferă de PTSD retrăieşte de multe ori acel eveniment prin  intermediul coşmarurilor şi flashback-urilor, de asemenea mai pot experimenta sentimente de izolare, iritabilitate şi vinovăţie.

“Se speră că acest ghid va duce la o discuţie ai deschisă, atât în cadrul companiilor, cât şi a industriei cu privire la sănătatea mintală pe mare. Acesta oferă îndrumări practice pentru manageri de nave, operatori de nave, departamente de surse umane şi toate părţile implicate cu năstarea navigatorilor din întreaga lume ”, a declarat directorul de publicare şi marketing, Bridget Hogan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here