Acasă STIRI TAIFUNUL LAN: DISTRUGĂTOR US NAVY DISTRUS

TAIFUNUL LAN: DISTRUGĂTOR US NAVY DISTRUS

136
0
(U.S. Navy photo courtesy of the Singapore Ministry of Defense/Released)
Sursa foto: navy.mil

Puternicul taifun Lan a care a lovit Japonia în weekendul trecut a produs daune importante omorând cel puțin patru persoane și lăsând în urmă distrugeri greu de evaluat, aducând ordine de evacuare în masă pentru sute de mii de oameni. Plafonul noros format de către taifun a avut dimensiuni chiar mai mari decât suprafața Japoniei. Taifunul a declanșat alunecări de teren și inundații, valuri imense si curenți puternici care au afectat atât traficul naval cât și pe cel aerian din zona si au determinat închiderea porturilor, interzicerea ieșirii în mare a vaselor de pescuit și anulări ale zborurilor dinspre si către insule.

Printre daunele produse de către taifunul LAN se regăsește, surprinzător, și distrugătorul USS John S. McCain. Este vorba de același distrugător care, pe 21 august a.c, în urma coliziunii cu tancul chimic Alnic MC la est de Singapore în Strâmtoarea Malacca, a suferit daune masive ce au condus la pierderea a 10 marinari US Navy.

În momentul în care taifunul a lovit, distrugătorul era transportat de la scena accidentului din Singapore spre Yokosuka, în Japonia, la bordul navei semi-submersibile Treasure. După ce cele două vase au fot lovite de Lan, pe 23 octombrie, acestea au fost forțate să schimbe destinația. În urma impactului s-a constatat că distrugătorul a suferit o noua fisură în corpul său. Ulterior, datorită atât vremii grele cât și noii daune a distrugătorului, Treasure si US McCain au deviat spre Filipine.
Momentan nu este încă clar dacă noile daune au fost cauzate de taifun sau au survenit din alte cauze în timpul călătoriei. Un oficial al marinei militare americane a declarat: “Odată ajuns la mal, experții vor inspecta fisura și vor determina dacă sunt necesare reparații suplimentare înainte de a continua marșul către Yokosuka.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here