Acasă STIRI UPDATE! OM LA APĂ: “CE SINUCIDERE? SPUNEȚI-MI CINE L-A UCIS!”

UPDATE! OM LA APĂ: “CE SINUCIDERE? SPUNEȚI-MI CINE L-A UCIS!”

265
1

Operațiunile de căutare ale comandantului ucrainean al cargoului MSC Giannina Yuri Kharytonov, în vârstă de 54 de ani, dispărut joi seara, în timp ce containerul era în marș între Gioia Tauro (Reggio Calabria) și Genova au fost oprite de către Prefectul Maritim al Mediteranei. CROSS Med din Corsica a coordonat o operațiunile SAR. Zilnic avioanele și elicopterele italienești asistate de autoritățile franceze au încercat să găsească marinarul dispărut. Un elicopter Puma staționat la baza aeriană Solenzarra și un Falcon 50 al bazei navale din Lann Bihoué au fost dislocate, precum și bărcile SNSM de la Macinaggio și Bastia. Cu toate eforturile depuse trupul comandantului nu a putut fi găsit.

“Soțul meu nu avea niciun motiv să-și ia viața. Spune-mi ce s-a întămplat și dacă a fost ucis, găsiți ucigașul”, au fost cuvintele soției lui Juri Kharytonov, devastată de durere.
Ea a sosit marți 24 Octombrie în Genova din Ucraina împreună cu fiul lor de 20 de ani, și au fost audiați pentru o lungă perioadă de timp de către echipa de anchetatori „Juri nu a avut nici o problema care ar putea prevesti o sinucidere” – a spus poliției – „El era fericit și abia aștepta să se debarce pentru a merge acasă. Și nu pot să cred că a căzut accidental în mare, deoarece era foarte experimentat. De aceea mă tem că i s-a întâmplat ceva teribil. Probabil că a fost ucis – și dacă se adeverește că da, trebuie să-l găsiți pe vinovat” – a spus soția polițiștilor.

După ce a angajat un avocat, ea a anunțat că dorește să depună plângere într-un un dosar civil împotriva dispariției soțului ei.

Între timp, echipa de investigatori împreună cu poliția de frontieră, în colaborare cu autoritatea portuară, coordonați de procurorul ce anchetează cazul, Marcello Maresca, după zile de analiză, interogatorii și investigații privind situația de la bordul navei înclină să urmeze ipoteza crimei. Tuturor membrilor echipajului le-au fost prelevate probe ADN ce vor fi comparate cu unele pete găsite la bordul navei Giannina, în zona consolei principale de pe comandă și în cabina celui dispărut. Potrivit unor surse bine informate ale mass mediei italiene, doi dintre cei 21 de membri ai echipajului ucrainian sunt `suspecți’.

Nava rămâne arestată în terminalul Vte din portul Genova Voltri. MSC Giannina este deținută de Fiannina Maritime Inc. sub management MSC Mediterranean Shipping Co din Geneva, Elveția. Managerul ISM este MSC Ship Management Ltd din Limassol, Cipru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here